i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Nέα συνεργασία DEREE με i-paidi!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Λιγότεροι καβγάδες στην οικογένεια, περισσότερη χαρά και υψηλότερη επιτυχία στα παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ΔΕΠ-Υ»

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022  ξεκίνησε η συνεργασία του δρ. Ηλία Καπαρελιώτη, Associate Professor in Marketing at DEREE COLLEGE,  με τo πιστοποιημένο δίκτυο  Επιστημονική Οικογένεια ipaidi. Στόχος είναι η διάχυση της ενημέρωσης για τα οφέλη της παρέμβασης στα παιδιά αλλά και σε εφήβους και ενηλικες με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ. Ποικίλοι είναι οι σύγχρονοι τρόποι διαχείρισης στη ΔΕΠ-Υ και αναγκαίοι καθώς μειώνονται πολλαπλά οι αρνητικές συνέπειές της και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία του ατόμου.

Το project αφορά marketers και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους, επαγγελματίες διατροφής, αθλητισμού, καταλυμάτων και χώρων διασκέδασης παιδιών καθώς η ΔΕΠ-Υ επηρεάζει τη ζωή, όλο το 24ωρο! Ερευνάται τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό χρειάζεται ο συνεχής εμπλουτισμός στην ενημέρωση. Επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι ζωτικής σημασίας η διάγνωση και παρέμβαση ειδικά από την ηλικία των 4 ετών, στα παιδιά με φυσιολογικό IQ.

Όλοι φοιτητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση από τη Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο i-paidi, Expert στη ΔΕΠ-Υ και συγγραφέα. Συμβουλεύονταν τις σημειώσεις τους στη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία διήρκησε διπλάσιο χρόνο από όσο είχε προγραμματιστεί.

DEREE, American College, Greece, συνεργασία, παιδιά, ΔΕΠ-Υ, οικογένεια, σεμινάρια, Μαριάννα Λαγουμίδη, καθηγητής, συζήτηση
Ο δρ. Ηλίας Καπαρελιώτης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Λίγες παρεμβάσεις σχετικά με τον επιστημονικό προβληματισμό των φοιτητών, έγιναν από το δρ. Ηλία Καπαρελιώτη προκειμένου να καθοδηγήσει τη σκέψη των φοιτητών στο μαρκετίστικο προβληματισμό και σχεδιασμό για τη διάχυση από το i-paidi.

Δυσκολίες σημαντικές στη διάδοση της ανάγκης για παρέμβαση αποτελούν το ταμπού της νευροαναπτυξιακής διαταραχής,  η συνήθης συμπεριφορά πολλών, π.χ. αφηρημάδα, συνεχής κίνηση σαν σβούρα, έντονα ξεσπάσματα ή επιθετικότητα, τα οποία ήταν αδιάγνωστα και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Διευκόλυνση στη διάδοση αποτελούν το διαδίκτυο (www.i-paidi.gr),  οι δραστηριοποίηση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οι συνεχιζόμενες έρευνες σε πολλά κράτη αλλά και μεταξύ πολλών Πανεπιστημίων και η εξοικείωση με τη θεραπεία από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η συνεργασία θα ορίσει πλάνο Δράσης και Συνεργειών στις 29.11.2022. Η οικονομική υποστήριξη θα γίνει από ίδιους πόρους.

Share this...