i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Τι έγινε στο  WORKSHOP,  Ομάδα Αγάπης, 27.2.2023

Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Ομάδα Αγάπης ipaidi, σε συνεργασία με την πιστοποιημένη Επιστημονική Οικογένεια i-paidi ΑΜΚΕ, διαδικτυακό workshop  με θέμα τη διαχείριση της Συμπεριφοριστικής και Μαθησιακής Οργάνωσης στο σπίτι και στο σχολείο. Το workshop παρακολούθησαν συμμετέχοντες γονείς, αναπτυξιακοί επιστήμονες και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Στο 2ο αυτό workshop, αναλύθηκαν και απαντήθηκαν τα ερωτήματα που είχαν σταλεί στο  info@i-paidi.gr από την Πρόεδρο, Ψυχοπαιδαγωγό ΔΕΠ-Υ και Συγγραφέα Μαριάννα Λαγουμίδη. Τόνισε ότι η «κακή συμπεροφορά» των παιδιών είναι απότοκο της έλλειψης αυτοπεποίθησης αλλά και της δυσκολίας για οργάνωση του παιχνιδιού, της μελέτης και των διαπροσωπικών σχέσεων. Μετά από πολλώς ετών συν-εργασία με ομάδες παιδιών και των γονιών τους, ευτυχώς πλέον υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, τότε που γονείς, παιδί και θεραπευτής κινούνται μαζί προς τον ίδιο στόχο.

Στη συνέχεια, η Μοριακή Βιολόγος, Συνεργάτης ΕΚΠΑ και μέλος ΔΣ i-paidi Δρ Φρόσω Μπούτου, κατέθεσε τα ερωτήματα που είχαν σταλεί σε εκείνη και δόθηκαν οι απαντήσεις που αναλογούσαν στο καθένα. Ειδική μνεία έγινε στο ρόλο της κληρονομικότητας όπως και της διατροφής, με προτάσεις για επιθυμητό αλλά και νόστιμο μενού.

Η Ομάδα Αγάπης ipaidi δεσμεύτηκε να καλύψει και άλλα πρακτικά θέματα, στις επόμενες συναντήσεις: τη 2η Δευτέρα Μαρτίου και Απριλίου και την 4η Δευτέρα Μαρτίου και Απριλίου. Οι επιστήμονες της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi μπορούν και καθοδηγούν την Ομάδα Αγάπης ώστε το παιδί να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, να ελαχιστοποιεί τις δυσκολίες του και να μεγιστοποιεί την αποδοχή στην οικογένειά του – μεγάλη σημασία δόθηκε στην αξία της έγκαιρης παρέμβασης από τα 4 έτη.

Τα μέλη στην Ομάδα Αγάπης ipaidi θα αξιολογήσουν τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες και τα συμπεράσματα από το διαδικτυακό workshop.

Στη νέα συνάντηση στις 13.3 θα ακουστεί εισήγηση και θα ακολουθήσει συζήτηση για Αυτοπεποίθηση, Αυτογνωσία ή Ιατρική θεραπεία.  

Τα νέα μέλη οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο info@ipaidi.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

 

Share this...