i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Απολογισμός Ημερίδας ΔΕΠ-Υ, στην Πάρο

 

Συγκίνηση και Ενδυνάμωση γονιών και εκπαιδευτικών για τα δημιουργικά παιδιά με Διάσπαση Προσοχής, ΔΕΠ-Υ, γέμισε το Πολυγωνικό, στην  Παροικιά της Πάρου, με την  Ημερίδα που  συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική Οικογένεια i–paidi και το Margarita – Creative English  Learning.

«ΔΕΠ-Υ :  Ούτε σε φοβάμαι ούτε σε αγνοώ» ήταν ο τίτλος που επεξήγησαν με επιχειρήματα και επιστημονικά πορίσματα, οι εισηγητές. Η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος i-paidi, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, Συγγραφέας, έδωσε το στίγμα από την Επιστημοική Οικογένεια i-paidi και προσκάλεσε του ενδιαφερόμενους γονείς να συμμετέχουν στην μεγάλη οικογένειά του για όφελος των δημιουργικών παιδιών. Άλλωστε «η παγκόσμια αποδοχή του i-paidi, η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Αττικής, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Deree, άλλους φορείς, και τα  αποδεικνύει την αξία!

Η Μαργαρίτα Μποφιλίου, ΒΑ, μετεκπαίδευση στις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή – BA in Psychological Sciences & Techniques, συνδιοργανώτρια, καθόρισε το πλαίσιο που τα δεπάκια θέλουν και μπορούν να κινηθούν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η Ευφροσύνη Μπούτου, PhD, Μοριακή Βιολόγος, Συνεργάτης ΕΚΠΑ, ανέλυσε εάν οι γονείς φταίνε για τη ΔΕΠ-Υ του παιδιού τους. «Μπορεί να τροποποιηθεί το αποτέλεσμα των γεννετήσιων εντολών, αναλόγα με το ρόλο του περιβάλλοντος» διευκρίνισε.

Η Ελένη Γιαννακοπούλου, MA,   Επικεφαλής Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Αττικής προσδιόρισε την ανάγκη της γνώσης για τη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ από την κοινωνία.

Τέλος, η Ελευθερία Γκρίμπα, PhD, Ερευνήτρια, Παιδαγωγός και Στέλεχος Υπουργείου Τουρισμού, ερμήνευσε τους Στόχους του ΟΗΕ, την ακολουθεία από το i-paidi των 2,3,17, και τη συμπερίληψη, με τον «Μικρός Τουρίστας: Μια βαλίτσα ταξιδευει».

«Έχω επισκεφθεί ψυχολόγους, έχω συμπληρώσει 2 διαφορετικά συμπεριφοριστικά τεστ, μα πρώτη φορά σήμερα, είδα τον εαυτό μυ σε όλα λέγατε! Ευχαριστώ, σήμερα κατάλαβα ποια στοιχεία της ΔΕΠ-Υ έχω. Ευχαριστώ. Θα βοηθήσω και τα παιδιά μου!» δάκρυσε και είπε κάποιος συμμετέχων.

«Σας χρειαζόμαστε! Μάθαμε πολλά! Έχω δύο πανέξυπνους μαθητές στην τάξη μου και κατάλαβα γιατί έχουν διαφορετική πρόοδο από την αναμενόμενη. Από αύριο, θα είναι πιο εύκολη η οργάνωση της τάξης μου!» είπε μία εκπαιδευτικός, που είχε πολλαπλό και άγχος και ενδιαφέρον. Σχετική ενημέρωση μπορείτε να διαβάστε https://i-paidi.gr/2023/05/04/ti-egine-sto-1o-meros-webinar-apo-tin-parormisi-ston-aftoelegcho/

Με ενσυναίσθηση και σεβασμό στην ευθύνη μας, σύντομα θα ανακοινωθεί η συνέχεια της ενημέρωσης, του διαλόγου και των workshops στην Πάρο όπως και σε πολλές άλλες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι ενδιαφερόμενοι, ας επικοινωνούν στο 2106778528 και στο info@i-paidi.gr .

Share this...