i-paidiΚεντρική

Τι έγινε στο 1ο μέρος webinar «Από την Παρόρμηση στον Αυτοέλεγχο»

 

Απαράμιλλο ενδιαφέρον προξένησε το webinar στις 2 Μαϊου, με τίτλο «Το στρες των συναισθηματικών επιλογών: από την Παρόρμηση στον Αυτοέλεγχο», με την αιγίδα της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας και της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi.

Πρώτος εισηγητής για τη διερεύνηση του στρες, ειδικά των εφήβων, ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Αθήνας, με παγκόσμια αποδοχή και πολυγραφέστατος Prof.Γεώργιος Χρούσος. «Η ενήβωση, η σεξουαλική ωριμότητα, και η εφηβεία επηρεάζονται από το στρες που έχει πλέον κοινωνικο-ψυχο-οικονομικά αίτια. Δεν είναι έντονο πολύ αλλά είναι συνεχές, και αυτό προκαλεί τη ζημιά. Στην περίπτωση που συνυπάρχει με κάποια διαταραχή, όπως η ΔΕΠ-Υ, τότε απαραίτητη είναι η παράλληλη διαχείριση».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος στο i-paidi, Ψυχοπαιδαγωγός, ΔΕΠ-Υ, και Συγγραφέας Μαριάννα Λαγουμίδη ανάλυσε ότι : «Σημαντικότατος παράγοντας στην ανατροφή των παιδιών και στην έγκαιρη διαχείριση της παρορμητικότητας όλων είναι η αγάπη και η οργάνωση από τη στιγμή της γέννησης. Συνέπειες επικίνδυνες προκαλούν κινδύνους, όπως η απουσία πρόβλεψης του αποτελέσματος όταν προσπαθεί να πηδήσε 8 σκαλιά!».

Το 1ο μέρος του webinar έκλεισε με την εισήγηση από την Ψυχολόγο, Συγγραφέα και συνεργάτη του ΕΚΠΑ, Δρ Λίζα Βάρβογλη. «Υπάρχει παγκοσμίως μεγάλη αύξηση άγχους, κατάθλιψης, επιθετικότητας, στρες και προβλημάτων φιλίας και συναισθηματικών σχέσεων. Αιτία είναι το «Μη» από το γονιό προς το παιδί. Αυτό συμβαίνει πολλαπλά στον έφηβο. Ας ακούσουμε λοιπόν τον έφηβο, ας τον καταλάβουμε με ενσυναίσθηση!»

Μπορείτε να ακούστε όλη την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση.
Το δεύτερο webinar με το θέμα αυτό, με διαφορετικούς εισηγητές, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη την Τρίτη 9 Μαϊου, στις 19.00. Όποιοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους, θα πρέπει να το δηλώσουν κλικάροντας εδώ: https://i-paidi.gr/forma-symmetochis-se-seminario-to-stres-ton-synaisthimatikon-epilogon/

Μπορειτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:

Share this...