i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρικήΣυνταγές

Φιλέτο μοσχαριού για ΔΕΠ-Υ

Τα γεύματα, τα πλούσια σε πρωτεϊνες, π.χ. με κρέας μοσχαρίσιο, βοηθούν τον εγκέφαλο στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών για ενίσχυση της προσοχής και στη διατήρηση χαμηλού σακχάρου, άρα υπερκινητικότητας.  

Υλικά

450γρ. φιλέτο μοσχαριού
1κ.σ.αλάτι
1κ.σ. πιπέρι
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ.βρώμη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά με νερό το κρέας.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά  και το μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Τοποθετούμε το κρέας στο μαντεμένιο, αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει πολύ καλά. Το ψήνουμε στους 180οC, όσo θέλουμε για rare, medium ή χωρίς αίμα, και από τις δύο πλευρές ώστε η «καραµελωµένη κρούστα» που σχηµατίζεται είναι αυτή που δίνει όλη τη νοστιµιά. Για να το γυρίσουµε, χρησιµοποιούµε ξύλινη λαβίδα.

Σερβίρουμε το φιλέτο με 2-πιτάκια, και 1-2 είδη σάλτσας!

Καλή όρεξη.

Share this...