ΠροτάσειςΣυνταγές

Απαγορευμένα φαγητά για τη ΔΕΠ-Υ

Ορισμένες τροφές έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν την ένταση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ σε παιδιά. «Η υπερβολική καφεΐνη, η υπερβολική χρήση φαγητών από τα fast food και τα τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας είναι αιτία για την εμφάνιση και για την ενίσχυση της συμπεριφοράς της ΔΕΠ-Υ», δήλωσε ο FRANK Barnhill, MD, ειδικός σε θέματα ΔΕΠ-Υ και ο συγγραφέας του «Εσφαλμένη ΔΕΠ-Υ». Διαβάστε λοιπόν τη λίστα με τα τρόφιμα που έχουν συνδεθεί με τα συμπτώματα αυτά.
1.Σοκολάτα
Ένα παιδί με ΔΕΠ-Υ που καταναλώνει σοκολάτα, η οποία εμπεριέχει καφεΐνη, μπορεί να χάνει τα μέταλλα που του χρειάζονται για να υποστηρίξει τη νευρική του λειτουργία. Σύγχρονη έρευνα του 2015 απέδειξε ότι η σοκολάτα δεν φαίνεται να επηρεάζει την υπερκινητικότητα σε παιδιά. Παλαιότερες μελέτες διαπίστωσαν «αλλαγή της συμπεριφοράς», ειδικά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
2.Καραμέλες
Οι καραμέλες είναι φορτωμένα με ζάχαρη και τεχνητά χρώματα. Με την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τεχνητές χρωστικές ουσίες, η καραμέλα είναι μια τεράστια συμβολή στην ΔΕΠ-Υ», δήλωσε ο συνεργάτης του i-paidi.gr Dr Γ. Ευθυμίου.
3. Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά
Παρά το γεγονός ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγιεινές επιλογές για μια διατροφή ADHD, μερικά κατεψυγμένα ποικιλίες μπορούν να περιέχουν τεχνητά χρώματα και φάρμακα οργανοφωσφορικά για την καταπολέμιση των εντόμων. Ας ελέγξετε όλες τις ετικέτες προσεκτικά.
4.Κέικ με επικάλυψη
Τα κέικ με επικάλυψη περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και τεχνητά χρώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερδραστηριότητα και άλλα συμπτώματα της ΔΕΠ-Υ.
5.Ενεργειακά Ποτά
Τα ενεργειακά ποτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των παιδιών, ειδικά
στους εφήβους. Δυστυχώς, έχουν επίσης ένα πραγματικό θησαυρό των
συστατικών που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας:
ζάχαρη, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, τεχνητά χρώματα, καφεΐνη και άλλα
διεγερτικά.
6.Ψάρια και άλλα θαλασσινά
Ο Δρ Ali, δήλωσε ότι η κατανάλωση ψαριών και άλλα θαλασσινά με ίχνη
υδραργύρου επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ΔΕΠ-Υ, και μάλιστα σε
μακροπρόθεσμη βάση. Μερικοί από τους χειρότερους ενόχους είναι το σκουμπρί,
ο ξιφίας και ο τόνος καθώς ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον εγκέφαλο. Συζητήστε
με Ειδικό Βιολόγο ή Διατροφολόγο για τα καλύτερα είδη των ψαριών.

7.Άλλες τροφές
Μερικά από τις κοινές τροφές που μπορούν να προκαλέσουν ενίσχυση της ΔΕΠ-Υ περιλαμβάνουν σόδα, σόγια, σιτάρι, φασόλια, ντομάτες, σταφύλια, και τα πορτοκάλια. Αν υποψιάζεστε κάποια ευαισθησία στο παιδί σας, μιλήστε με το γιατρό σας ή στον συνεργάτη μας, τον Δρ Ευθυμίου.

 

Share this...