ΔιαχείρισηΣυμβουλές

Τι να παίξουμε μικροί-μεγάλοι;

Μέσα στο Δεκέμβρη, πριν τις διακοπές, κάντε δώρο στα παιδιά σας. Καλέστε μια μέρα τους καλύτερους φίλους τους. Αφήστε τους να ξεφαντώσουν μέχρι αργά, με ταινίες, ηλεκτρονικά και πίτσα. Είναι o συνδυασμός για ένα παιδικό πάρτι, η έξυπνη ιδέα για να περάσουν καλά και να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις.

Μια άλλη μέρα, αφήστε τους να παίξουν τα κλασικά “σπιτικά” παιχνίδια, όλους μας ενθουσιάζουν! Διαβάστε κάποια που προτείνουμε:

Θάρρος ή Αλήθεια;
Οι κανόνες είναι απλοί. Ένας παίκτης ρωτά έναν άλλον “θάρρος ή αλήθεια” και αν ο άλλος επιλέξει “αλήθεια”, θα πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια σε μία ερώτηση που θα του κάνει ο πρώτος. Ενώ στο “θάρρος” πρέπει π.χ. να βγει στο μπαλκόνι και να τραγουδήσει δυνατά.

Κυνήγι θησαυρού
Ετοιμάστε μία λίστα με στοιχεία, τα οποία καθοδηγούν το παιδί ποια είναι επόμενη κίνησή του. Σκοπός είναι να βρει πρώτο τον “θησαυρό!” π.χ. στην ντουλάπα. Μπορείτε, μάλιστα, να βιντεοσκοπείτε το παιχνίδι τους και να δείτε μετά όλοι μαζί το βίντεο που θα είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό.

Τυφλή ζωή
Άλλο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, για παιδιά που τολμούν να αυτοσαρκάζονται. Δένουν τα μάτια ενός παίκτη με ένα μαντήλι, ώστε να μη βλέπει. Μετά πρέπει να εκτελέσει την οποιαδήποτε εντολή π.χ. να χορέψει όπως ο Ρουβάς, χωρίς να βλέπει τίποτα.

 

*Το κείμενο της Μαριάννας Λαγουμίδη δημοσιεύτηκε στο we24.gr

 

Share this...