Το Μπισκότο του ποτηριού
- 19 Φεβρουαρίου, 2016
- 0
[:el]Είναι μία πραγματικά νόστιμη και ζηλευτή συνταγή με μπισκοτάκια και μπανάνα. Υλικά: 300 γρ. μπισκότα κανέλας. 1 ποτήρι λάδι 1/3 ποτήρι μέλι 1 ποτήρι κανελόζουμο κρύο 2 κ.γ.
[:el]Είναι μία πραγματικά νόστιμη και ζηλευτή συνταγή με μπισκοτάκια και μπανάνα. Υλικά: 300 γρ. μπισκότα κανέλας. 1 ποτήρι λάδι 1/3 ποτήρι μέλι 1 ποτήρι κανελόζουμο κρύο 2 κ.γ.
[:el]Είναι μία πραγματικά νόστιμη και ζηλευτή συνταγή με μπισκοτάκια και μπανάνα.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μέτριο μπωλ, ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπισκότα. Όταν η ζύμη δεν κολάει πια, την απλώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια. Κόβουμε σε τετράγωνα τη ζύμη.
Τοποθετούμε το τετράγωνα κομματάκια σε λαδωμένο ταψί. Μετά τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνω, προθερμασμένο, για 12-15 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ένα φλυτζάνι γάλα. Μόλις βράσει βάζουμε το baking powder. Aνακατεύουμε συνέχεια. Μόλις δέσει αρκετά, το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το υπόλοιπο γάλα αφού το ζεστάνω. Μόλις κρυώσει, βάζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες.
Πιάνουμε τα χαμηλά ποτήρια και βάζουμε σε στρώματα, το γλυκό. Στη βάση βάζουμε μπισκότο, μετά 2 κ.σ. κρέμα, μετά 2 ροδέλες μπανάνα. Επαναλαμβάνουμε από επάνω.
Στην επιφάνεια του κάθε γλυκού, βάζουμε μία πινελιά τρούφα-σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ στις οικογένειές σας!!!
–[:]