i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Εθελοντισμός στους γονείς της φωτιάς

Το Δίκτυο i-paidi, με τους εξειδικευμένους ειδικούς συνεργάτες του, δήλωσαν ότι παρέχουν εθελοντική βοήθεια στους πληγωμένους γονείς από τις καμμένες πολιτείες!

Το άγχος, οι φρικτές σκηνές θανάτου, η καταστροφή, η πληγές και το αίμα, επηρεάζουν ανεξίτηλα το κάθε παιδί που βίωσε την πυρκαγιά της Δευτέρας. Και αυτά τα αίτια θα δημιουργήσουν παιδιά με επίκτητες μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα).

Όχι τώρα…Όχι αύριο….. Αλλά μόλις περάσει το αρχικό σοκ της επιβίωσης, τότε θα παρουσιαστεί η επιθετικότητα, η άρνηση για πρόοδο, η δυσκολία συγκέντρωσης, το άγχος οργάνωσης της καθημερινότητας! Και οι γονείς, πώς θα πρέπει να αντιδράσουν; Τι πρέπει να κάνουν τώρα ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα για το νηπιάκι, τον έφηβο ή το παιδί του Δημοτικού;

Απαιτείται βοήθεια στην κάθε οικογένεια στο Μάτι. Οι γονείς πρέπει να βγουν από το αδιέξοδο που βρίσκονται!

Η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, με την ομάδα των επιστημόνων του, προσφέρεται εθελοντικά, να μιλήσει, να υποστηρίξει, να βοηθήσει τους γονείς!!! Ειδικοί ψυχικής υγείας, με παιδοψυχολόγο, με εργοθεραπευτή, με παιδαγωγό, με δάσκαλο δήλωσαν τη θέλησή τους να βοηθήσουν.

Χρειάζεται να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του παιδιού, με παιχνίδι, να φάει σωστά, να γελάσει. Αυτές κι άλλες πολλές συμβουλές, θα πάρουν οι γονείς, από τους επιστήμονές μας!

Καλύτερη είναι η τωρινή συμπεριφοριστική υποστήριξη των παιδιών και γονιών παρά η μελλοντική φαρμακευτική!

Όποιοι γονείς νιώθουν την ανάγκη μας, ας επικοινωνήσουν στο 6932611200 ή ας στείλουν μνμ στο lagoumidim@i-paidi.gr.

Με ευθύνη στα λόγια μας

Μαριάννα Λαγουμίδη
Ψυχοπαιδαγωγός, Σύμβουλος ΔΕΠ-Υ
Πρόεδρος Επιστημονική Οικογένεια i-paidi
Συγγραφέας
6932611200, lagoumidim@i-paidi.gr

Share this...