i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Webinar 14.10: Γιατί ωφελεί η ενημέρωση

Σκοπός της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής είναι να καλλιεργηθεί η ασφάλεια και η ελευθερία, ώστε το συναισθηματικό κλίμα του κάθε παιδιού, εφήβου, ενήλικα, να λειτουργήσει ως κίνητρο για δημιουργική ζωή.

Άλλοι Σύμβουλοι ακολουθούν κοινό, κλασσικό τρόπο προσέγγισης.

Άλλοι, κι εμείς οι επιστήμονες στην Οικογένεια i-paidi, υποστηρίζουμε τον εξατομικευμένο ή προσωποκεντρικό τρόπο επικοινωνίας και παρέμβασης. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν δυσκολίες λόγω ΔΕΠ-Υ, με ποικίλα χαρακτηριστικό στο κάθε άτομο.

Στόχος στην εξατομικευμένη, προσωποκεντρική συμβουλευτική είναι να βοηθήσει το άτομο να επιτύχει εποικοδομητική αλλαγή προσωπικότητας, (Rogers, C.,1983) .

Άγχος, αστάθεια συναισθηματική, δυσκολία αποδοχής από φιλικά άτομα, επιθετικότητα, έλλειψη αυτοπεποίθησης& αυτοεκτίμησης, ανυπαρξία κινήτρων για πρόοδο, ελλιπής οργάνωση της καθημερινότητας, ακαταστασία στο δωμάτιο, στο μπάνιο, στο καθημερινό πρόγραμμα, άστατη διατροφή, μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας, απόκλιση μεταξύ ικανοτήτων και απόδοσης, απροσεξίες, κίνηση συνεχής σαν σβούρα ή μειωμένη μνήμη είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ.

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι με κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά , απλά συνήθιζαν και ζούσανε έτσι…δυστυχισμένοι!

Τώρα; Κλικάρετε το video για να ακούσετε ποια είναι η σύγχρονη διαχείριση!

 

Share this...