i-paidiΚεντρική

Απολογισμός Ημερίδας 4.4.2023, για Αυτοπεποίθηση & Επικοινωνία

 

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, ο ΟΚΑΠΑ Ψυχικού και η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi συνεργάστηκαν με εξαιρετικό αποτέλεσμα συμμετοχής και ενημέρωσης, με το πρωτοπορειακό θέμα: «Ούτε σε αγνοώ ούτε σε φοβάμαι», την  Τρίτη 4.4.23, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ψυχικού.

 

Η πρόεδρος ΟΚΑΠΑ Ψυχικού, Σοφία Βυθούλκα, βασισμένη στην ευαισθησία της για τη συμπερίληψη των δημιουργικών παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, με ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ικανότητες επικοινωνίας, διοργάνωσε επιτυχημένη, καινοτόμο Ημερίδα-με-Διάλογο. Πρόκληση απετέλεσαν η πληθώρα των σχολείων που προσκλήθηκαν, η προβολή στα ΜΜΕ, η πλήρης οργάνωση του χώρου με το αναγκαίο ψηφιακό σύστημα, τα οποία κατάφερε να διευθετήσει.

 

«Η διαφορετικότητα λειτουργεί ως κίνητρο παρατεταμένης ενίσχυσης και επιβράβευσης των παιδιών με δυσκολίες ώστε να μειωθεί το άγχος στην οικογένειά τους. Ο ΟΚΑΠΑ και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να υποστηρίξω αυτό το στόχο.» Και συνέχισε η Σοφία Βυθούλκα «Άλλωστε, με χαρά ανακοινώνω την έναρξη συνεργασίας μας με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi , πιστοποιημένο φορέα, ώστε ο Δήμος μας και ο ΟΚΑΠΑ Ψυχικού να είναι πρωτοπόροι στην υποστήριξη των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και της οικογένειάς τους. Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε με αυτή την Ημερίδα και σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες Δράσεις του ΟΚΑΠΑ Ψυχικού, online και με φυσική παρουσία όπως σήμερα. Αγαπάμε τα παιδιά και τη Νέα Γενιά. Θα προχωράμε μαζί!»

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από την πρόεδρο ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα, ακολούθησε η Ελένη Γιαννακοπούλου, ΜΑ, Head  Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής που διευκρίνησε για την Αυτοπεποίθηση, μετά  η Άννα Κοντολέων, coach, που καθόρισε τις στρατηγικές επίτευξης της Επικοινωνίας και ολοκληρώθηκε με την στοχευμένη στη ΔΕΠ-Υ εισήγηση της Μαριάννας Λαγουμίδη.

 

«Στην περίπτωση που ζει κάποιος με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, τότε η γονική ενημέρωση, η οργάνωση και η ονομασία του συναισθήματος οδηγεί στη γνώση του εαυτού,  μετά στην αυτοπεποίθηση και αυτή, στην επικοινωνία», ανέφερε η Μαριάννα Λαγουμίδη. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το βιβλίο Έλα να παίξουμε μαζί, 2019, 2020, Μαριάννα Λαγουμίδη, εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗ, που προσφέρει οργάνωση σε παιδιά 2-12 ετών.

 

Χαιρετισμό έκανε η Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης Β.Τομέα Αθηνών,  και παρευρέθησαν  η Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου, πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων, πλήθος γονιών, εκπαιδευτικών και θεραπευτών.

 

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν συγκίνηση για όσα η Ημερίδα τούς προσέφερε. Ευχαρίστησαν τους εισηγητές και, ιδιαίτερα την πρόεδρο Σοφία Βυθούλκα για την εξαιρετική ευκαιρία να συμμετέχουν σε τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Ακολούθησε μακρύς διάλογος με αποτέλεσμα, να επαναλάβει η Πρόεδρος ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε ο ΟΚΑΠΑ σε συνεργασία με το πιστοποιημέο Δίκτυο i-paidi, να ξεκινήσουν workshops, B2B διάλογο και άλλες δράσεις μετά το Πάσχα, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα για την έγκαιρη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ, για τα παιδιά και τους εφήβους Φιλοθέης-Ψυχικού αλλά και για όποιον άλλο επιθυμεί. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενδιαφέρον. Όποιος άλλος επιθυμεί, ας επικοινωνήσει στο 2106778528 και στο info@i-paidi.gr.

 

Στόχος είναι να οργανωθεί με ψυχική υγεία, η νέα γενιά!

 

 

Share this...