Παγωτό Βανίλια – Σοκολάτα
[:el]Υλικά
1 Σαντιγύ
1 Ζαχαρούχο γάλα
1 Εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
70 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τη σαντιγύ στο μίξερ για 4 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Xτυπάμε 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το εβαπορέ. Χτυπάμε 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε σκεύος με καπάκι και μετά στην κατάψυξη, για 3 ώρες.
Μετά, χτυπάμε το μίγμα ξανά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό χυλό στο σκεύος . Προσθέτουμε τη βανίλια. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Εμείς λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και τη ρίχνουμε στον υπόλοιπο χυλό. Χτυπάμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε τη βανίλια από την κατάψυξη και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
Είναι εξαιρετικό-καλοκαιρινό-νόστιμο γλυκό!!![:]