Καρυδόπιτα της γιαγιάς
Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι, ως συνοδία με το πρωινό γάλα, ως κολατσιό στο σχολείο ή ως απογευματινό. Όποτε κι αν φαγωθεί, αρέσει πολύ-πολύ!!!
Υλικά:
6-αυγά
1-ποτήρι σιμιγδάλι-αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-παξιμάδι τριμένο 1/2-ποτήρι μέλι 1-βανίλια 2-ποτήρια καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Θερμάντε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ, ώστε να γίνουν λευκά. Μετά, προσθέστε λίγο-λίγο τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με τον αναδευτήρα.
Όταν γίνει εννιαίο το μείγμα, ρίξτε το σε βουτυρωμένο ρηχό ταψάκι.
Βάλτε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όταν πάρει λίγο χρώμα, βυθίστε ένα καλαμάκι για σουβλάκια, ώστε να δείτε εάν ψληθηκε μέχρι κάτω.
Αφού το βγάλτε, πριν κρυώσει, να το κόψτε διαγώνια-ρομβάκια.
Καλή σας όρεξη με γλύκα τόση όση όλοι να τη δοκιμάσουμε!!!!!