Χριστουγεννιάτικο μενού για το παιδί: Ο “ματωμένος” κεφτές
Συνέχεια των συνταγών που αυτή αλλά και την επόμενη εβδομάδα, το i-paidi.gr σας προτείνει το χριστουγεννιάτικο μενού, φιλικό με το παιδί με ΔΕΠ-Υ . Να είστε σίγουροι ότι φέτος θα φάει κάτι περισσότερο από μία πατάτα και λίγη γαλοπούλα.
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι τραπέζι γιορτινό. Διακοσμείστε το “τραπέζι των παιδιών” με αστεράκια και αγγελάκια, με ορεκτικά, κύρια πιάτα και επιδόρπια.
Τα παιδιά λατρεύουν να τρώνε τα τρόφιμα σε καλαμάκι.
Μπορείτε λοιπόν να σερβίρετε τα απλά κεφτεδάκια σε καλαμάκι, σε μεγάλη πιατέλα στη μέση του τραπεζιού. Δίνετε σε κάθε παιδί ένα μπωλάκι με deep κόκκινης πιπεριάς.
Υλικά για το deep:
- 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο
- 100 γρ φέτα (προαιρετική)
Εκτέλεση:
Στραγγίξτε τις πιπεριές. Αφαιρέστε τις φλοίδες που πιθανόν υπάρχουν. Βάλτε τις σε blender με το λάδι. Προσθέστε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, εάν θέλετε, και ανακατέψτε.
Γεμίστε κάθε μπωλάκι και μοιράστε το στα παιδιά.