Κοτόπουλο λεμονάτο
Νόστιμο-πικάντικο φαγητό…… για παιδιά και μεγάλους……..
ενδείκνυται για τη Διάσπαση Προσοχής και την Υπερκινητικότητα …
προτιμάμε κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής …… το καλοκαίρι τρώγεται χλιαρό
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνη
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια κρασί λευκό
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι (χοντροκομμένο) και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το λάδι και γυρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές για να θωρακίσουμε τα υγρά του.
Προσθέτουμε κρασί, δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζουμε με νερό, βράζουμε για 3 τέταρτα (45 λεπτά). Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. Βράζουνε έως ότου μαλακώσουν, 15 περίπου λεπτά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι (οι πατάτες πάντα πίνουν το ζουμάκι και μετά το τέλος του βρασμού όπως και το ρύζι).
Τελειώνοντας ρίχνουμε το χυμό των λεμονίων. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη.
Tip: κόψτε στη μέση τα λεμόνια διδάξτε το παιδί πώς τα στίβουμε για να βγει ο χυμός και αφήστε τα, να το κάνουν μόνα τους. Έτσι πλέον ¨μαζί¨ θα μαγειρεύετε!!!