ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ. Η συμβολή της διατροφής. 8/1/2017 στο Hilton

 

Μαριάννα Λαγουμίδη PgD,

ιδρυτής της i-paidi.gr, expert σε Μαθησιακές Δυσκολίες,  ΔΕΠ-Υ

Η Μαριάννα Ν. Λαγουμίδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πλωμάρι της Λέσβου. Στα 21 της χρόνια, έλαβε πτυχίο Πολύ Καλά ως Νηπιαγωγός στην Αθήνα. Μετά ολοκλήρωσε τις σπουδές της με βαθμό Β+, στο Παν/μιο του Λονδίνου, Institute of Education, σε Εξελικτική Ψυχολογία,  και Διοίκηση στην Εκπαίδευση. Μετά από 10 έτη εργασίας-εμπειρίας, έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, τμήμα Νηπιαγωγών, όπου πήρε πτυχίο Άριστα.

Στα 23 της χρόνια, δούλευε στο Κολλέγιο Bona που αναβαθμίστηκε σε ΙΙΕΚ ως Ιπποκράτειος Σχολή, με πρόγραμμα της κ.Λαγουμίδη. Τότε εκδίδει το πρώτο της βιβλίo «Gay!γιατί; Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας» (1996), εκδ. Γρηγόρης.  30 ετών ιδρύει το Playschool Galaxy, στο Χαλάνδρι, όπου γινότανε βιωματική εκπαίδευση. Το 1999 εκδίδει δεύτερο βιβλίο της, το Aρχίζω να μαθαίνω (1999), εκδ Ι.Σιδέρης, για παιδιά 3-6 ετών. Με αυτό κάθε δραστηριότητα της προσχολικής ηλικίας διδάσκεται μέσα από ειδικά φτιαγμένο παραμύθι. Το βιβλίο πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Το 2012 μεταφράστηκε στα Αγγλικά ως Clever kids learn (2012).

Πέρασε μία εκτενή περίοδο με συμμετοχή σε συνέδρια ως σύνεδρος (Α΄Παιδο-Ψυχολογικό Συνέδριο στον Αστέρα, MoneyShow στο Hilton) και με εθελοντική εργασία στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων όπου είναι Γενική Γραμματέας έως σήμερα.

Το 2011, εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία, με απόδοση 85% και στην Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Ικανοτήτων, με απόδοση 92%. Το 2013 εκπαιδεύεται και παίρνει την άδεια χορήγησης του ΑθηνάΤεστ που είναι τεστ αξιολόγησης της μαθησιακής ετοιμότητας και ψυχολογικής ωριμότητας του παιδιού. Τον Ιούλιο του 2015 εξειδικεύτηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), με απόδοση 93%.

Το καλοκαίρι του 2015 ξεκίνησε την πρώτη ιστοσελίδα στην Ελλάδα για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, την i-paidi.gr  με κοινωνική προσφορά, αφού η πρόσβαση είναι δωρεάν-τώρα πλέον είναι Παγκόσμιο  Δίκτυο για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Στις 20.5.2016 συνεργάστηκε με το προεδρείο της Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων, στην 1η Γιορτή Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, στο PLAZA HOTEL και στις 20.7.2016 συμμετείχε στη διοργάνωση Η Αυτού Μαγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης, στο ΖΑΠΠΕΙΟ.

Ημερίδες για το Παιδί με ΔΕΠ-Υ πραγματοποίησε στις 26.8.2016 στη Βιβλιοθήκη «Ευγενία Κλειδαρά», στις 11.9.2016 στο Educational Festival, στις 18.10.2016 στο Ψυχικό με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων, στις 11.11.2016 στο Δήμο Περιστερίου και στις 3.12.2016, στη Μυτιλήνη, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ιουλία Κατσαϊτη

ψυχολόγος

Η Ιουλία Κατσαΐτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστήμιου.

Εργάστηκε εθελοντικά ως εκπαιδευόμενη στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ενώ έκανε πρακτική στο Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης «Σταθμός». Επικεντρώνεται στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ωστόσο έχει κάνει ερευνητική πτυχιακή εργασία πάνω στις λεπτές μορφές συναισθηματικής βίας εις βάρος των παιδιών στα πλαίσια της διαπαιδαγώγησής τους, με βάση τη διάσταση του φύλου.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Παρακολουθεί εκπαιδεύσεις στην ψυχανάλυση, την κλινική ψυχολογία, την παιδοψυχολογία, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ. Ταυτόχρονα είναι επιστημονική επιμελήτρια της σειράς βιβλίων ψυχολογίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ι. Σιδέρης».

Είναι αρθογράφος στ0 site και www.i-paidi.gr. Η Ιουλία Κατσαϊτη εργάζεται ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στο προπτυχιακό τμήμα Ψυχολογίας του «Aegean Omiros College», καθώς και στα εξ’ αποστάσεως προγράμματα του τομέα ψυχολογίας.

Dr ΜΑΤΘΑΙΟΥ  ΣΗΛΙΑ

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Dr Σήλια Ματθαίου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του ΕΜΠ στον τομέα Χημείας Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στον τομέα Διαιτολογίας και Διατροφής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of Surrey στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine). Από το 2016 είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της στο Surrey ασχολήθηκε με καινοτόμες παρεμβάσεις κλινικής διατροφής σε  παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ, καθώς και με εφαρμογή κετογονικής διατροφής σε επιληπτικά και αυτιστικά παιδιά. Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε επιστημονκή συνεργάτης και διδακτικό προσωπικό στα τμήματα διατροφής και χημείας αντίστοιχα του Χαροκοπείου και του Γεωπονικού πανεπιστημίου. Μέσα από την ερευνητική της δραστηριότητα έχουν προκύψει αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου-Διατροφολόγου σε προσωπικό της γραφείο από το 2005.

ΤΙΤΛΟΙ  ΟΜΙΛΙΩΝ:

Ιουλία Κατσα΄ί’τη: Παιδί με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και οικογένεια. Οι ψυχολογικές διαστάσεις.

Μαριάννα Λαγουμίδη: Στρατηγικές καθοδήγησης στη σωστή Διατροφή, των παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ

Σήλια  Ματθαίου: Παιδί με Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ και ο ρόλος της Διατροφής

Share this...