Ρυζόγαλο
Υλικά
1 φλυτζανάκι καφέ ρύζι καρολίνα
3 φλυτζανάκια καφέ νερό
9 φλυτζανάκια νερό
1 φλυτζανάκι ανθόμελο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
9 φλυτζανάκια γάλα φρέσκο
1 βανίλια ή 1 κ.σ. ανθόνερο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να γίνει μαλακό και να έχουν μείνει περίπου 2 κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια έως να ολοκληρωθεί το γλυκό. Προσθέτουμε 8 φλ.γάλα. Στο 1 φλ.γάλα βάζουμε το κορν φλάουρ, και το ανακατεύουμε έως να διαλυθεί. Το ρίχνουμε στο ρύζι. Προσθέτουμε το μέλι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να γίνει σαν χυλός. Τότε, το βγάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε 6 μπωλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το κάθε μπωλ με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Η συνεργάτης μας γιαγιά-Κατερίνα, δίνει ένα tip: προτείνει πριν σερβίρουμε το ρυζόγαλο, να του βάλουμε λίγη σκόνη κανέλα!!!
Είναι γλυκό δυναμωτικό, υγειινό, για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα και για την οικογένειά του.