i-paidiΔιαχείρισηΔράσεις (Ημερίδες)ΚεντρικήΣχολείο

Το σύγχρονο σχολείο βοηθά το παιδί με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ

Το σχολείο εκπαιδεύει και μορφώνει το κάθε παιδί. Το σύγχρονο σχολείο είναι πλέον ικανό να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες, στην ακαδημιακή τους πρόοδο και στη συνολική νοοτροπία. Το i-paidi με τον Σύλλογο Γονέων&Κηδεμόνων της Σχολής ΜΩΡΑΪΤΗ οργανώνει στο αμφιθέατρο του σχολείου, Επιστημονική ενημέρωση για το παιδί με Μαθησιακές Δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ στο σύγχρονο σχολείο.

Γνωρίζετε ότι η ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα)

  • προκαλεί δυσκολία στο 55% του πληθυσμού;
  • είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή;
  • άλλοτε υπάρχει πριν τη γέννηση άλλοτε είναι επίκτητη;
  • επηρεάζεται από τη γονεϊκή συμπεριφορά;
  • υπάρχει σε όλες τις ενέργειες του ατόμου, όλο το 24ωρο;
  • αυξάνεται ή μειώνεται με τη διατροφή;
  • αυξομειώνεται με παρέμβαση από το Νηπιαγωγείο;
  • η άθληση παίζει καθοριστικό ρόλο;
  • σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ο καθημερινός βοηθός γονιού και εκπαιδευτικού;

 

Στη συνεύρεση αυτή αρχικά θα γίνει χαιρετισμός από τη Σχολή ΜΩΡΑΪΤΗ, από την Πρόεδρο Γονέων&Κηδεμόνων Μαρία-Λήδα Παπαδόγγονα που αποδεικνύουν το τρανό τους ενδιαφέρον. Θα ακολουθήσουν οι επιστημονικές εισηγήσεις από τη Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρο του i-paidi, ΨυχοΠαιδαγωγό, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη ΔΕΠ-Υ, η Δρ Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ και Μέλος ΔΣ i-paidi και η Χριστίνα Γαλανοπούλου, πτυχιούχος Ψυσικής Αγωγής και Συντονίστρια Υγειών Πόλεων Δήμου Αμαρουσίου.

 

Ας μην εθελοτυφλούμε! Η επιστήμη ερευνά καθημερινά αυτή την πολυπληθέστερη πληθυσμιακά διαταραχή. Τα αρνητικά συμπτώματά της στο παιδί και τον ενήλικα είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η απομόνωση, χαμηλή απόδοση στο σχολείο, επιθετικότητα, πολλαπλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αυτοκτονία.

 

Ευτυχώς τώρα πλέον, μόνο με συμπεριφοριστικές στρατηγικές, υπάρχουν τρόποι διαχείρισης –καθοριστική σημασία έχει η συνεργασία γονιών – σχολείου – ειδικού.  Στην συνεύρεση αυτή θα υπάρξει πολύς χρόνος για διάλογο, ερωτήσεις και σχόλια –γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Σχολή ΜΩΡΑΪΤΗ, Δευτέρα 26 Φερβουαρίου 2018, 19.00. Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο goneis@moraitis.edu.gr έως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Share this...