Spaggeti με χτένια
Όλα τα θαλασσινά, ανάμεσά τους τα χτένια, είναι από τις πιο υγιεινές τροφές! Τα παιδιά επιδιώκουμε να έχουν 1-2 γεύματα την εβδομάδα με κάτι θαλασσινό. Προσπαθήστε να ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής αυτής: είναι νόστιμη καιεύκολη για να φάει το παιδί μόνο του.
Υλικά:
- Μισό σακουλάκι σπαγγέτι Νο 10
- 18-20 χτένια
- 2-φλυτζανάκια ελαιόλαδο
- 2-σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1-κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2-φλυτζανάκια κρασί γλυκό
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 1-φλυτζανάκι λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος τα χτένια. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Βράζουν για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασάκι. Ρίχνουμε το πιπέρι.
Βράζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια που βράζουν για 8 λεπτά. Μετά, στραγγίζουμε, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε τα spaggeti και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγητό! Είναι γκουρμέ φαϊ, ιδανκό για το παιδί με ΔΕΠ-Υ αλλά και για όλη την οικογένεια.
Καλή όρεξη και απόλαυση………………….