Τηγανίτα με γιαούρτι
Λατρεμένο πρωινό ή κολατσιό ή βραδυνό – με κρέας, τρώγεται και το μεσημέρι! Τα παιδιά ενθουσιάζονται και μεγαλώνουν με υγιεινή τροφή που αντιστέκεται στην υπερκινητικότητα.
Υλικά
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. μέλι
250 γρ. γάλα φρέσκο
2 μεγάλα αβγά
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. γιαούρτι πλήρες
Μέλι ή βύσινο γλυκό
Εκτέλεση
Το παιδί ανακατεύει το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και το μέλι, μέσα σε μεγάλο δοχείο. Μετά, σε μικρό δοχείο, ανακατεύει το γάλα με τα αβγά. Μετά προσθέτει κουταλιά-κουταλιά το μίγμα από το μικρό δοχείο στο μεγάλο, και ανακατεύει συνέχεια. Τέλος προσθέτει το βούτυρο.
Η μάνα, ζεσταίνει σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνει 1 κουταλιά από το μίγμα απλωμένη 1-2 λεπτά, από την κάθε πλευρά. Μόλις βγει η πρώτη τηγανίτα, βάζει την επόμενη. Έτσι συνεχίζει ώσπου να ετοιμαστούν όλες.
Τέλος, τοποθετεί την 1-τηγανίτα μέσα στο πιάτο, από πάνω τοποθετεί 1 κουταλιά φόρμας γιαούρτι. Προσθέτει μπόλικο μέλι ή βύσινο, στην κορυφή.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!