Μπισκοτάκια – λαζαράκια
Φτιάξτε εύκολα, μπισκοτάκια νηστίσιμα, νόστιμα, υγιεινά και παιχνιδιάρικα.
Λέγονται λαζαράκια γιατί τρώγονται ειδικά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Μαμά – παιδί μπορείτε να τα ετοιμάστε μέσα σε μισή ώρα. Σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
1 ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
2/3 ποτηριού μέλι
3 μασουράκια κανέλας
1,5 ποτήρι νερό
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό με την κανέλα ώστε να φτιαχτεί το κανελόζουμο.
Δουλεύουμε το λάδι στο μίξερ για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, 1 ποτήρι χλιαρό κανελόζουμο, 400 γρ. αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα δουλεύουμε στο μίξερ, ώστε να γίνει παχύρευστος χυλός.
Μετά, προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκοτάκια μας –περίπου όλο το υπόλοιπο.
Πλάθουμε μπισκοτάκια σαν ανθρωπάκια ή απλώνουμε τη ζύμη και τα κόβουμε με φορμάκια. Τα παραπάνω υλικά φτιάχνουν 48-50 μπισκοτάκια- λαζαράκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑ