Πορτοκαλόπιτα με μέλι
Κλασσικό γλυκό για φθινόπωρο και χειμώνα! Όλοι το αγαπούν τόσο που τελειώνει σε δύο μέρες. Ιδανική λύση για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Εύκολη προετοιμασία -μόνο 15 λεπτά.
Υλικά
1-πακέτο φύλλο κρούστα 500 γρ.
4-µεγάλα αβγά
150γρ. μέλι
3κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
2-βανίλιες
1-φακελάκι µπέικιν πάουντερ
160 ml ελαιόλαδο
3κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Kόβουµε τα φύλλα κρούστας σε µικρά κοµµάτια. Λαδώνουµε ένα ορθογώνιο ταψί.
- Xτυπάµε στο µίξερ τα αβγά με το μέλι µέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουµε το ξύσµα. Με το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, ρίχνουµε το γιαούρτι, τις βανίλιες και το µπέικιν πάουντερ και τέλος το λάδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατεβάζουμε τον κάδο και προσθέτουµε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουµε τα φύλλα να ποτίσουν.
- Ρίχνουµε το µείγµα της πορτοκαλόπιτας στο λαδωµένο ταψί, και το ψήνουµε για 1 ώρα. Στη µισή ώρα καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο.
- Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο μέλι και την κανέλα.
Καλή όρεξη!!!