Χριστουγεννιάτικο μενού για το παιδί: Χιονόμπαλες αντί κουραμπιέδες
Συνέχεια των συνταγών που από την προηγούμενη αλλά και αυτή την εβδομάδα, το i-paidi.gr σας προτείνει το χριστουγεννιάτικο μενού, φιλικό με το παιδί με ΔΕΠ-Υ .
Αυτά τα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά τρώγονται εύκολα και με ελάχιστη εποπτεία από την πλευρά σας.
Υλικά:
• 200 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. ελαιόλαδο
• 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη (70 γρ.)
• 1 βανίλια
• 1 κρόκος αυγού
• 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ
• 200 γρ. ωµά αµύγδαλα µε τη φλούδα (σε πούδρα στο µούλτι)
• 500 γρ. ζάχαρη άχνη (για το τέλος)
Εκτέλεση:
Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα µίξερ χτυπάτε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια για 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο.
Συνεχίστε το ανακάτεµα και προσθέστε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και τα αµύγδαλα σε πούδρα χτυπώντας τα στη χαµηλή ταχύτητα µέχρι να σχηµατιστεί η ζύµη. Φτιάξτε µικρές µπάλες πάνω σε ένα ταψί µε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µεγάλο µπολ και συνεχίστε τη διαδικασία µε την υπόλοιπη ζύµη.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, οι κουραµπιέδες είναι έτοιµοι. Τοποθετείστε τους ζεστούς αµέσως µέσα στο µπολ µε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε µε τα χέρια σας πολύ προσεκτικά. Βγάλτε µόλις κρυώσουν.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία µε τους υπόλοιπους.