Κέικ μήλου και μελιού
Αυτό το κέικ με μήλο και με μέλι, είναι λιγότερο γλυκό, περισσότερο υγιεινόκαι πολύ αγαπητό από τα παιδιά – ειδικά εάν το σερβίρετε με στυλ!
Υλικά
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2/3 ποτήρι μέλι
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1-ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ ποτήτι νερό
1 ποτήρι λικέρ
2 μήλα τριμένα στον τρίφτη
½ κ.γ, σόδα
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με το μέλι, για 2 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε με το χέρι 1 λεπτό.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 32 εκ., βάζουμε το χυλό, και το ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Στα 30 λεπτά, θα χρειαστεί να σκεπάσουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, , το πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή σας όρεξη