Κέικ με καρύδια και μέλι για τη ΔΕΠ-Υ
Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό-κολατσιό υγιεινό και νόστιμο: το κέικ με καρύδια και με μέλι!!!! Ιδανικό για τα λατρεμένα μας δεπάκια -παιδί και ενήλικα.
Υλικά
1 ποτήρι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
½ ποτήρι μέλι
½ ποτήρι γάλα φρέσκο
½ ποτήρι πορτοκαλάδα φρέσκια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 φαρινάπ
1 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C .
Χτυπάμε στο μίξερ λάδι και μέλι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, με τη σειρά που αναφέρονται στη συνταγή, εκτός του κονιάκ.
Ψήνουμε για 1 ώρα, σε φούρνο με αέρα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με κονιάκ.