i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Tάρτα χρωματιστή με φρούτα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ.  βούτυρο
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 1-κ.γ. λικέρ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. γάλα,φρέσκο, πλήρες
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό ολόκληρο και 3 κρόκοι αυγού
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. φρούτα διάφορα, κομμένα σε φετούλες
  • Κουκουνάρια ή ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Ζύμη

Ανακατεύουμε τα υλικά για ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε στη μέση και παίρνουμε τη μισή. Την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει, και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. Το στρώνουμε να καλύψει καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε όσο εξέχει. Απλώνουμε στο εσωτερικό της τάρτας ένα κομμάτι μεμβράνη, με τις άκρες της να εξέχουν. Γεμίζουμε την τάρτα μέχρι πάνω με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Το ρύζι βοηθάει να μη φουσκώσει η τάρτα.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη βάση μόνη της για άλλα 15 λεπτά περίπου, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα ταψάκι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο (περίπου 4 ώρες). Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε ανακατεύοντας με το μίξερ.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και την καλύπτουμε με τα κομματάκια φρούτων. Τέλος, σκορπάμε ανάμεσα λίγα κουκουνάρια ή αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Share this...