i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)ΚεντρικήΛαγουμίδη Μαριάννα

Δελτίο τύπου: Νήπιο και μαθητής με ΔΕΠ-Υ: η ζωή τους, μέσα και έξω από το σπίτι

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 17.30-19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΒΙΚΕΛΑ, στην Κηφισιά ( Διονύσου 24 και Μυρσίνης) , θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα και workshop με τίτλο «Νήπιο και μαθητής με ΔΕΠ-Υ: η ζωή τους, μέσα και έξω από το σπίτι». Οργάνωση της Δράσης: Σύλλογοι Γονέων Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, Πιστοποιημένος Φορέας Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, ΚΕΔΕ .

Εισηγητές:

(1)Μαριάννα Λαγουμίδη, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, Πρόεδρος i-paidi,

Συγγραφέας, Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συνδέσμου Ελληνίδων Μητέρων

(2) Τζίνα Θανοπούλου, EdM, MA HARVARD University, Συμβουλευτική

Ψυχολόγος, Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος, Σύμβουλος Γονέων, Οικογένειας, Εφήβων

(3) Χριστίνα Γαλανοπούλου, Συνεργάτης Αθλητισμού Περιφερειάρχη Αττικής, Επιστημονική συνεργάτης i-paidi.

Μέλος Επιτροπής Εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BEACTIVE της ΓΓΑ

(4) Μυρσίνη Λαμπράκη, σεφ Meat and Grill, Συγγραφέας

Εισηγήσεις:

(1) Το χαρισματικό και χαριτωμένο παιδί με ΔΕΠ-Υ είναι η χαρά της ζωής του γονιού αλλά και η αιτία καθημερινού γοναϊκού άγχους. Τώρα, υπάρχουν τρόποι μείωσης των δυσκολιών και ανάδειξης της εξυπνάδας του, μέσα και έξω από το σπίτι.

(2) Τρόπους ώστε οι γονείς να εμπνεύσουν τους εαυτούς τους, τις ζωές τους και τα παιδιά τους με τα κλειδιά της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

(3) Άθληση-Ευεξία και παιδί με ΔΕΠ-Υ. Ευεξία σημαίνει καλή συνήθεια. Η άθληση προσδίδει σωματική, ψυχολογική και κοινωνική ευεξία σε όλα τα παιδιά, που θα αναλυθεί και θα συζητηθεί μαζί με κάθε πτυχή της άθλησης. Ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για το δραστήριο παιδί με ΔΕΠ-Υ;

(4) Η διατροφή, βασικός πυλώνας της υγείας, καθορίζει τη συνολική απόδοση του παιδιού με διάσπαση και με υπερκινητικότητα. Θα δοθούν λύσεις παιδικών γευμάτων και μενού ολοκληρωμένα για την πολυάσχολη μητέρα.

Θα δοθεί δώρο η χρήση σταθμισμένης πλατφόρμας αξιολόγησης του συναισθήματος και άλλης για τη συμπεριφορά των νηπίων και των μαθητών Δημοτικού, σε όποιους Συλλόγους το ζητήσουν

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

Share this...