Το i-paidi, Δίκτυο για ΔΕΠ-Υ, μεγαλώνει
Νέες συνέργειες με Αγάπη
Νέες συνεργασίες ενημέρωσης Οι υπεύθυνες, μοναδικές υπηρεσίες με ενσυναίσθηση από το i-paidi προκάλεσαν τις, με:
ΑΕΓΕΑΣ, Κοινωφελές Ίδρυμα, για υποστήριξη του ανθρώπου
DEREE, Αμερικάνικο Κολλέγιο Αττικής, για εκπαίδευση ενηλίκων
INCUDE, Διεπιστημονικό Κέντρο Αγωγής για Ειδικές Διαπολιτισμικές παρεμβάσεις
ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, για ενημέρωση εκπαιδευτικών
ADD-ADHD Cyprus, για παιδιά και ενήλικες με ΔΕΠ-Υ
Ποιοι είμαστε
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i–paidi συστάθηκε για να υποστηρίζει μη κερδοσκοπικά, τα δημιουργικά παιδιά με συνήθως υψηλό IQ και με αναπτυξιακές διαφορές λόγω ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής /και Υπερκινητικότητα), και τις οικογένειές τους! Οι φίλοι μάς ονομάζουν i-paidi.
Μέχρι σήμερα, το i-paidi έχει πραγματοποιήσει 86 Δράσεις, με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία, 43 εισηγήσεις και 43 workshops. Η δυναμική ιστοσελίδα ενημερώνει καθημερινά τα μέλη μας, στο site και στα social media, και απαντά απλουστευμένα στα ερωτήματα. Η επιβεβαίωση των υψηλών επιστημονικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών από την έναρξη, είναι οι συνεργασίες με την Περιφέρεια Αττικής, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Deree College και το HELLENIC TV στο Λονδίνο.
Με την εποπτεία από τη Μαριάννα Λαγουμίδη, πρόεδρο, expert στη ΔΕΠ-Υ και συγγραφέα, ομάδα εξειδικευμένων στη ΔΕΠ-Υ επιστημόνων, εξειδικευμένοι παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διατροφολόγοι, νηπιαγωγοί και εθελοντές, ενημερώνουν καθημερινά.
Πρόβλημα:
Αυξήθηκε το ποσοστό γέννησης των παιδιών με ΔΕΠ-Υ λόγω του covid 19. 1:10 παιδιά με φυσιολογικό IQ γεννιότανε με ΔΕΠ-Υ. Τώρα, εξαιτίας της πανδημίας, αυξήθηκε κατά 4-7 %, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard, 1:8. Πολλαπλάσια είναι τα αγόρια από κορίτσια (3/1). Στη ΔΕΠ-Υ η έγκαιρη αξιολόγηση και παρέμβαση προσφέρει έως 85% μείωση των δυσκολιών! (Harvard, 2021)
Οι δυσκολίες είναι ποικίλες, όπως η διάσπαση προσοχής, η υπερκινητικότητα, η απροσεξία, η εναντίωση, η άστοχη κίνηση, η ανασφάλεια και πολλές άλλες. «θέλω να μπω στον κάδο με τα σκουπίδια» λέει ο Θάνος. Στην εφηβεία συνήθωςι συμμετέχουν σε ομάδα με παραβατική συμπεριφορά, κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, νοσούν από κατάθλιψη, ή και αυτοκτονούν. Ποιος γνωρίζει, ποιος άραγε έχει τα επιστημονικά εχέγγυα για να βοηθήσει αυτούς τους νέους?
Παροχές i-paidi
Το Δίκτυο i-paidi προσφέρει δωρεάν online σεμινάρια εναλλακτικής παρέμβασης στη ΔΕΠ-Υ.
Το Δίκτυο i-paidi διαθέτει ιστοσελίδα (www.i–paidi.gr) με ποικίλη αρθρογραφία με θεωρητική ενημέρωση για τη ΔΕΠ-Υ αλλά και με συμβουλές πρακτικές, ολιστικής διαχείρισης, με εναλλακτική παρέμβαση, σεμινάρια vivid και online, ερωτηματολόγια αξιολόγησης, διαγωνισμούς, προτάσεις διασκέδασης και.
Το Δίκτυο i-paidi προτείνει φαγητά, γιατί η διατροφή επηρεάζει καθοριστικά.
Tο Δίκτυο i-paidi επικοινωνεί με ομάδες παιδιών και γονιών με ΔΕΠ-Υ σε όλη την Ελλάδα, στους Έλληνες του εξωτερικού, στην Αγγλία, την Κύπρο, την Ιταλία, το Collorado, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
Το Δίκτυο i-paidi προτείνει λύσεις Εναλλακτικού Τουρισμού, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παιδιά και γονείς, με εξειδικευμένο πρόγραμμα για Βιωματική Συνεδρία για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.
Το Δίκτυο i-paidi οργανώνει Forum για να συζητάνε οι γονείς τα κοινά προβλήμετα και να δίνουν συμβουλές, άμεσα, οι επιστήμονες που συνεργάζονται.
Το Δίκτυο i-paidi καταφέρνει με διαδικτυακή, online συμπεριφοριστική υποστήριξη, να ενισχύσει τις δυνατότητες του παιδιού ώστε όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύει.
Εσείς που ενδιαφέρεστε για το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ, οφελεί να επικοινωνήσετε στα:
Email: info@i-paidi.gr
Facebook: https://www.facebook.com/i.paidi.gr
Instagram: https://www.instagram.com/ipaidi.gr/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/i-paidi-marianna-lagoumidi-14118529/
Τηλ. : 2106778528, 6932611200
Το κέρδος είναι πολλαπλό.