Πεϊνιρλί φανταστικό ως κολατσιό ή βραδυνό
Υλικά
Ζύμη για 4 κομμάτια πεϊνιρλί
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μαγιά
40 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
Για το γέμισμα
400 γρ. κασέρι
3 αυγά
4 κουταλιάς ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Γονιός και παιδί
Τοποθετεί ο γονιός μία λεκάνη βαθειά, πάνω στην καλέκλα της κουζίνας. Το παιδί διαλύει τη μαγιά σε λίγο νεράκι, του προσθέτει 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύει καλά, ώστε να γίνει χυλός.
Ο γονιός σκεπάζει τη λεκάνη για 30 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτει ο γονιός 1-φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, 1-κ.σ. ελαιόλαδο και το πόλοιπο αλεύρι. Το παιδί ανακατεύει, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη. Αφήνει τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μετά, γονιός και παιδί φτιάχνουν μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουν σε φύλλο 1,5 εκ.πάχος, μακρόστενο, πιέζουν τις άκρες για να γίνει σαν βαρκούλα.
Γεμίζουνε το πεϊνιρλί με τυρί και αυγά ή κιμά ή ζαμπόν ή ό,τι άλλο υγειινό τους αρέσει. Λαδώνουν την πόλοιπη ζύμη.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Η ΔΕΠ-Υ απαιτεί τροφή υγειινή!!!
Καλή όρεξη…….στο σπίτι και στο σχολειό!!!