Ψωμί από το παιδί
Το ψωμί θα το φάει το παιδί με τυράκι, με μαρμελάδα, με μέλι, με σουβλάκια, με σαλτσούλα και σκέτο. Το ψωμί είναι βασική τροφή – αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγουμε τα συντηρητικά και τα φουσκωτικά. Ιδανικό, το σπιτικό ψωμί, φταγμένο από το παιδί!
ΥΓ. Περιμένουμε τις φωτογραφίες από το ψωμί σας για να τις δημοσιεύσουμε!!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. αλάτι
2/3 κ.γ.ξερή μαγιά
3 φλυτζάνια χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Το παιδί βάζει σε λεκάνη ένα-ένα τα υλικά (αλεύρι, αλάτι, μαγιά, νερό,
ελαιόλαδο) και τα ανακατεύει με το χεράκι του.
Μετά ζυμώνει τη ζύμη για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει λεία. Μετά χωρίζει τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, και τη βάζει σε δύο καλά λαδωμένες φόρμες, όποιου σχήματος κι αν θέλει.
Αφήνει τις φόρμες σκεπασμένες (50ο C) για 1-1,5 ώρα ώστε να διπλασιαστεί το μέγεθος της ζύμης.
Το παιδί ανάβει το φούρνο για να προθερμανθεί στους 190ο C.
Όταν διπλασιαστεί το ψωμί, το ψήνει στο ψούρνο για 20-25 λεπτά.
Μετά, ζεστό και γευστικό, το τρώει όλη η οικογένεια!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ