Γλυκιά σούπα με παντζάρι
Εντυπωσιακή σούπα, κόκκινη ή πολύχρωμη! Τα παιδιά την λατρεύουν. Οι γονείς ξέρουν ότι το παντζάρι προσφέρει στο παιδί τους βιταμίνες Α, C σίδηρο και βιταμίνες. Προτείνεται στο χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ.
Υλικά
6 παντζάρια
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ.πιπέρι
2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ.καρότο τριμμένο
Βασιλικό -προαιρετικά-
Εκτέλεση
Πλένουμε τα παντζάρια (ίσως με γάντια ).
Κόβουμε το κεφάλι από τα παντζάρια.
Αφαιρούμε τη φλούδα.
Κόβουμε την άλλη άκρη με τη ρίζα.
Τεμαχίζουμε το παντζάρι σε μικρά-μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, με 6 ποτήρια νερό, με το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι και το τζίντζερ. Αφήνυμε να βράσει σκεπασμένο για 45-55 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το περιεχομενο της κατσαρόλας στο blender.
Σερβίρουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1,5 κ.σ. καρότο τριμμένο και λίγα φυλλαράκια βασιλικού, εάν επιθυμεί το παιδί.
Τρώγεται με μπόλικο ψημένο ψωμάκι.
…………………………………………………………………………..
Κόλπο: πώς καταλαβαίνεις ότι έβρασε το παντζάρι; Το κεντάς με το μαχαίρι, το σηκώνεις λίγο, κι αν κυλίσει και πέσει ξανά στην κατσαρόλα, τότε είναι έτοιμα. Καλή όρεξη