Σαλάτα καλαμπόκι
Η προετοιμασία, η φωτογράφιση και η δοκιμή δημιουργούν τελετουργικό για να θελήσει το παιδί να φάει όλη τη σαλάτα!!!
Ειδικά η χαρούμενη, με θετική διάθεση, κοινή προετοιμασία, και η χρήση νόστιμων και γευστικών υλικών προκαλούν τον ενθουσιασμό του παιδιού και τη φωτογράφηση την προσπάθειά του, όπως και τη θέληση να τη δοκιμάσει. Ω του θαύματος, τις περισσότερες φορές συνεχίζει να τρώει μέχρι το τελευταίο καλαμποκάκι.
Υλικά
1 φλυτζανάκι ρύζι κίτρινο
1 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αγγουράκια μικρά
60γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
2 κ.σ. κέτσαπ σπιτική
Εκτέλεση
Βράζουμε 3,5 φλυτζανάκια νερό.
Προσθέτουμε αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ρύζι και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε κάθε 2 λεπτά. Μόλις εξαφανιστεί το νερό από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε 1 λεπτό και το βγάζουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τις άκρες από κάθε αγγουράκι και το κόβουμε κάθετα. Αφαιρούμε τα σπόρια. Εμείς με το παιδί γεμίζουμε το αγγουράκι με το ρύζι-καλαμπόκι.
Τοποθετούμε τη σαλάτα στο πιάτο και διακοσμούμε με κέτσαπ σπιτική https://i-paidi.gr/2021/08/31/ketsap-spitiki/ .
Καλή μας όρεξη