Μαριάννα Λαγουμίδη PgD, ιδρυτής της i-paidi.gr, expert στη ΔΕΠ-Υ

Η Μαριάννα Ν. Λαγουμίδη, είναι Ψυχοπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές σε ΔΕΠ-Υ , Μαθησιακές Δυσκολίες, Εξελικτική Ψυχολογία, Δυσλεξία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση. Ίδρυσε και συμμετέχει στο ΔΣ ως Πρόεδρος, στο i-paidi, το μόνο δίκτυο στην Ελλάδα, αφιερωμένο στο παιδί με ΔΕΠ-Υ. Οργανώνει και συμμετέχει σε όλες τις Δράσεις του, ημερίδες, workshops, εισηγήσεις σε Πανεπιστήμια, σχολεία, και πολλές άλλες. Το πρώτο τετράμηνο 2018, οργάνωσε ή συμμετείχε σε 11 Ημερίδες και 7 workshops με παιδιά ή γονείς. Αρθρογραφεί με σχετικά θέματα, τα τελευταία 25 έτη –ειδικά σήμερα που ανεβαίνουν άρθρα της στο www.i-paidi.gr.

Σπούδασε και αρίστευσε στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, Institute of Education, Αριστοτέλειο Παν/μιο και ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως Διευθύνων σύμβουλος σε Κολλέγια, ίδρυσε το Playschool Galaxy, όπου γινότανε βιωματική εκπαίδευση και συμμετείχε σε διοργάνωση Συνεδρίων. Από το 2008, μετέχει στο ΔΣ, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων. Διαθέτει άδεια χορήγησης του ΑθηνάΤεστ που είναι τεστ αξιολόγησης της μαθησιακής ετοιμότητας και ψυχολογικής ωριμότητας του παιδιού.

Κυκλοφορούν τρία βιβλία της, το «Gay!γιατί; Τα αίτια της ομοφυλοφιλίας» (1996), εκδ. Γρηγόρης, το Aρχίζω να μαθαίνω (1999), εκδ Ι.Σιδέρης, με πρωτότυπα παραμύθια βιωματικής εκπαίδευσης, για παιδιά 3-6 ετών που πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το Clever kids learn (2012), η μετάφρασή του στα αγγλικά. Στο τυπογραφείο βρίσκεται το επόμενο πόνημα.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να της μιλήσετε στο +306932611200 ή να γράψτε στο [email protected].

Μοιραστείτε το...