Κόκορας με μαύρα μακαρόνια
Νοστιμιά και γεύση αξέχαστη χαρίζει ο κόκορας μαγειρεμένος με κρασί και δάφνη! Έχει υγιεινό κρέας, χωρίς λίπος, χωρίς έντονη μυρωδιά – ενδείκνυται για του ανθρώπους με συμπτώματα ΔΕΠ-Υ. Πανεύκολη συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
- 1,5 κιλό κόκορας
- 2 ξερά κρεµµύδια, σε καρέ
- 2 µεγάλες ντοµάτες, κοµµένες κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πελτές
- 2 ποτήρι ημίγλυκο κρασί
- 1 σφηνάκι μπαλσάμικο
- 3 φύλλα δάφνης
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ σακκουλάκι μαύρα μακαρόνια
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τον κόκορα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
- Βάζουμε τον κόκορα σε ένα ταψί και τον αλοίφουμε με το παραπάνω ζωμό. Βάζουμε το ταψί το φούρνο. Το ψήνουμε για 50 λεπτά, στους 180ο , στη μεσαία σκάλα. Στα 30 λεπτά, τον αλοίφουμε ξανά με το ζουμί του.
- Μόλις ψηθεί, βράζουμε τα μαύρα μακαρόνιασε νερό, με ½ ποτήρι από το ζουμί.
- Σερβίρουμε στην ίδια πιατέλα.