Κόκορας του σεφ και της ΔΕΠ-Υ
Υλικά
- 1 μεγάλο κόκορα κομμένο σε μέτριες μερίδες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, τριμμένη ή κονκασέ
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
- 2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
- 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης πικάντικο τριμμένο
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψτε τον κόκορα σε μερίδες . Τον σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 3-4΄μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
- Προσθέστε και ροδίζετε το κρεμμύδι για 2-3΄ και σβήστε με κρασί. Αφήνετε για 2-3΄ να βράσει και να εξατμιστεί το κρασί.
- Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, 2-3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 45-50΄.
- Όταν ο κόκορας είναι ψημένος, προσθέτετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό για να μην σταματήσει ο βρασμός και το μακαρονάκι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και πάλι για 7-8΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο λαδοτύρι.
Καλή Όρεξη!