Μπιφτεκάκια με πατατάκια
Η διατροφή επηρεάζει με θετικό ή αρνητικό τρόπο, την ανάπτυξη στο παιδί, σε κάθε ηλικία.
Όπως ανακοινώνουν οι αναπτυξιολόγοι και οι διατροφολόγοι, οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές αυξάνονται με τα σάκχαρα ενώ είναι ευκολότερα διαχειρίσιμοι με τις πρωτεϊνη. Ας δούμε το φαγητό Μπιφτεκάκια με πατατάκια.
Υλικά
Για τα μπιφτεκάκια, θα χρειαστείς:
- 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 φέτα χοντρή μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 1,5 φλυτζ. βρώμη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τα πατατάκια φούρνου
- 6 πατατατούλες μικρές
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- 0,5 κ.γ. πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε ένα-ένα. Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου.
Μετά καθαρίζουμε τις πατατούλες, τις κόβουμε στη μέση, τις τοποθετούμε σε ταψάκι, τις ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά, έχοντας σκεπασμένα τα ταψιά με αλουμινόχαρτο. μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Σερβίρει την οικογενεια, το παιδί.
Καλή σας όρεξη!