ΝΕΟ: Διαχείριση ΔΕΠ-Υ – Αυτοπεποίθησης – Στρες
Γράφει η Μαριάννα Λαγουμίδη
Πρόεδρος i-paidi,
Kαλή εβδομάδα σε Παιδιά, Γονείς και Εκπαιδευτικούς!
Γονείς, εκπαιδευτικοί και το Δίκτυο για το δημιουργικό παιδί “i-paidi” «είναι κοντά και επικοινωνούν» για 7η συνεχόμενη χρονιά! Αποτέλεσμα, η συμπόρευση πλέον αρκετών ενηλίκων με το δημιουργικό, ανήσυχο, ξεχασιάρικο παιδί τους καθώς τώρα ευτυχεί η οικογένειά τους και το σχολείο τους. Το δεπάκι έχει πλέον φίλους, συμμετέχει σε αγωνίσματα, σπουδάζει και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι καλοπληρωμένο, κάνει οικογένεια, ζει ευτυχισμένα. Ευτυχισμένοι και ζηλευτοί είναι όλοι που έμαθαν να διαχειρίζονται τα δύσκολα και άσχημα, και να χαίρονται με τα όμορφα γύρω τους.
Βέβαια, ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος να διανύσουν. Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών (1:8 πλέον) που διασπάται η προσοχή τους, που κινούνται σαν σβούρα, που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, που έχουν δυσκολία οργάνωσης, υπερκινητικότητας, άγχους, αυτοπεποίθησης και που λυτρώνονται μόνο μπροστά στο pc. Αδυνατούν να ταξιδέψουν σε παρελθοντικές αναμνήσεις και να φτιάξουν μελλοντικά σενάρια. Το παρόν είναι κενό, χωρίς μυρωδιά του χθες και όνειρα του αύριο! «Δεν με θέλει φίλη η Σοφία», λέει η 5χρονη Μαρία. «Θα σου κόψω το αφτί, όπως ο Neff» απειλεί ο 10χρονος Νικόλας την Κωστή. Μονόδρομος η βοήθεια από εξειδικευμένους επιστήμονες για όσους δεν τα καταφέρνουν λόγω γεννετήσιας αιτίας.
Η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi προσφέρει online ολιστική ενημέρωση με βιωματικές προτάσεις οργάνωσης, ενδυνάμωσης και αύξησης των πολλών ικανοτήτων των χαρισματικών αγοριών, ανδρών, κοριτσιών και γυναικών με ΔΕΠ-Υ.
Οι πρώτες συμβουλές που δίνουμε με ευθύνη και αγάπη, είναι:
1. Ξεκινήστε την οργάνωση, ακόμη κι αν δεν είναι πλήρως ορατή η ανάγκη. Σημαντικό βοήθημα αποτελεί το Έλα να παίξουμε μαζί, 2021 εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗ 2η έκδοση, με 260 παιχνίδια, για όλο το έτος, με 20 min παιχνιδιού.
- Ανακαλύψτε και Μάθετε τις λεπτομέρειες για τις ικανότητές του/της.
- Ασκήστε στα διαλείμματα, λίγο πριν την ατομική ανάγκη.
- Αφήστε το δεπάκι να επιλέξει Δραστηριότητα.
4. Προσοχή στη διατροφή, πριν από κάθε Δραστηριότητα
- Ευγνωμοσύνη για το τώρα: Εκφράστε ευγνωμοσύνη για τις θετικές στιγμές και τις μοναδικές εμπειρίες που ζείτε παρόν…. θα σας μιμηθεί και το παιδί.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς έχει λιγότερη ΔΕΠ-Υ και περισσότερη Αυτοεποίθηση, παρακολούθησε τον Κύκλο Ενημέρωσης στην Ομάδα Αγάπης i–paidi.
Αν δεν είσαι ακόμη συνδρομητής, μπορείς να γίνεις εδώ https://i-paidi.gr/2021/09/16/prosklisi-symmetochis-stin-omada-agapi και στιγμιαία θα έχεις προνόμοια και ατομική συνάντηση 20 min, free, με τη Μαριάννα Λαγουμίδη και άλλον επιστήμονα-συνεργάτη από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi.