i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρική

Δυσκολίες ανατροφής στη ΔΕΠ-Υ; Μάθε τεχνικές στο i-paidi

Η γέννηση και η ανατροφή του παιδιού είναι αιτία αισιοδοξίας και προσφοράς από τους γονείς.

Το δημιουργικό, ατίθασο, ξεχασιάρικο και αεικίνητο παιδί  προκαλεί την πρωτοβουλία, την αγκαλιά και τον ενθουσιασμό των γονιών για τις πολλαπλές ικανότητές του.  Η μάνα κι ο πατέρας διαμορφώνουν και διαπαιδαγωγούν το νέο πλασματάκι που κληρονόμησε τις δικές τους γενετήσιες εντολές DNA -το χρώμα των ματιών, την εξυπνάδα, το ύψος- που βέβαια θα τροποποιήσει ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες από το περιβάλλον. Η κληρονομιά γίνεται το έδαφος πάνω στο οποίο οι γονείς, το σχολείο, το περιβάλλον θα «σπείρουν» ώστε να δημιουργήσει και να ευτυχήσει το παιδί τους! Πιο αναλυτικά, η πολύχρονη εμπειρία, παρατήρηση αλλά και έρευνα καθοδηγούν για την ανατροφή και τις τεχνικές που αναβαθμίζουν τις ικανότητες και ελαχιστοποιούν τις δυσκολίες τών παιδιών μας .

Η μαμά Τζένη διαγνώστηκε με φαγούρα λόγω άγχους γιατί ο ατίθασος γιο της διαγνώστηκε με συννοσηρότητα αναπτυξιακών διαταραχών. Το παιδί, 3ης Δημοτικού, βρίζει παιδιά και ενήλικες. Προκαλεί καυγάδες και αντιπάθειες. Πέρσι, έβαλε 4 ράμματα στο κεφάλι του από την πέτρα ενός συμμαθητή που τον είχε βρίσει άσχημα.

Η μαμά Πέπη κλαίει καθώς η 11χρονη κόρη της μιλάει πάντα αφού ακούσει τη γνώμη της δίδυμης αδερφής της. Ποτέ δεν επιλέγει τι θα φάει, τι θα διαβάσει, τι θα δει στην NOVA. Μόνο να πάει βόλτα με τον 32χρονο γείτονα επιλέγει.

Ο μπαμπάς Παύλος είναι έτοιμος να φύγει από το σπίτι γιατί έγινε «ρεζίλι» καθώς ο 5χρονος γιος του βούτηξε στο λιμάνι, ανάμεσα στα καϊκια, χθες, για 12η φορά. Ο μικρός δεν ακούει καθόλου τις συμβουλές τού πατέρα.

Η μαμά Ελένη χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή καθώς η «δυναμική» 12χρονη κόρη της καταστρέφει τα πάντα στο σπίτι, μελετάει πολλές ώρες με κανένα αποτέλεσμα και κάνει βόλτες μόνη της στην αυλή του σχολείου γιατί «όλα τα παιδιά τη ζηλεύουν», όπως λέει.

Για 2η χρονιά, λύση και τεχνικές στις δυσκολίες ανατροφής, βρίσκουμε στην Ομάδα Αγάπης, ΟΑ, του i-paidi. Εκεί συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις  μειώνοντας το άγχος της οικογένειας. Τα μέλη της ΟΑ, συναντιόμαστε online, 2 φορές το μήνα, 1,5 ώρα: την μία φορά, ακούμε εισήγηση από εξειδικευμένο επιστήμονα και ακολουθεί διάλογος για το θέμα της ημέρας. Την άλλη φορά, στο workshop, συζητάμε και εργαζόμαστε πάνω σε διάφορα αναπτυξιακά θέματα που ρωτάτε το i-paidi. Οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν το σχετικό link  αφού δηλώσουν συμμετοχή στο  https://i-paidi.gr/2021/09/16/prosklisi-symmetochis-stin-omada-agapis/ .

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να διαχειριζόμαστε τις πολλές απαιτήσεις της εποχής που ζούμε. Η επιστήμη και η έρευνα δίνουν λύσεις και απαντήσεις που ωφελούν όλη τη ζωή – έχουμε ευθύνη να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένο θεραπευτή!

Share this...