Μπριζόλα με φασολάκια και αυγό

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια μπριζόλα ανά άτομο που θα φάει,
  • 1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
  • ½ ποτηράκι κρασί.

Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα μπαχαρικά με το κρασί. Αλοίφω την μπριζόλα με τη σάλτσα που έφτιαξα. Βάζω στο ψυγείο την μπριζόλα για να μαριναριστεί, για 30 λεπτά. Μετά ψήνω. Καθώς είναι το φαγητό στο ψυγείο, η μητέρα καθαρίζει τα φασολάκια. Το παιδί τα κόβει στα δύο.
Μόλις περάσουν 30 λεπτά, βγάζουμε την μπριζόλα από το ψυγείο, τη στραγγίζουμε, την τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα, με ταψί από κάτω. Ψήνεται στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Βέβαια, ανά 10 λεπτά, ελέγχει ο γονιός το κρέας και ίσως το βρέχει λίγο.
Την ίδια ώρα, μπαίνουν τα φασολάκια σε βραστό νερό, στη φωτιά, σε δυνατή θερμακρασία, για 12 λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι, βράζει το αυγό για 3-4 λεπτά.
Μόλις όλα μαγειρευτούν, βάζει ο γονιός το φαγητό στο πιάτο, το παιδί ασχολείται με τη διακόσμηση του πιάτου, που είναι γεμάτο από πρωτεϊνη.

 

Μοιραστείτε το...