Χριστουγεννιάτικο μενού για το παιδί: Μπρόκολο, τυρί και ρύζι χιονοσμένο

Αυτή την εβδομάδα, αλλά και την επόμενη, το i-paidi.gr  σας προτείνει το  φιλικό με το παιδί χριστουγεννιάτικο μενού –ειδικά για το παιδί με ΔΕΠ-Υ. Να είστε σίγουροι ότι φέτος θα φάει κάτι περισσότερο από μία πατάτα και λίγη γαλοπούλα.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι τραπέζι γιορτινό. Διακοσμείστε το «τραπέζι των παιδιών»  με αστεράκια και αγγελάκια, με ορεκτικά, κύρια πιάτα και επιδόρπια.

Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως «τρώνε με τη μύτη» όταν πρόκειται για κατσαρόλα, αυτό μπορεί πραγματικά να αρέσει. Έχει γνώριμα συστατικά, όπως απλό ρύζι, κίτρινο τυρί, το γάλα, το βούτυρο και «κρυμμένο» πράσινο λαχανικό.

Υλικά:

  • 2 μπρόκολα
  • ¼ γκούντα
  • ¼ λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • ½ φλυτζάνι γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 2 κ.γ.αλάτι

Εκτέλεση:
Μέσα σε 2,5 φλυτζάνια βραστό νερό, ρίχνουμε 2 κουταλάκια αλάτι και το ρύζι. Στα 5 λεπτά το ανακατεύουμε. Βράζει για 11 λεπτά. Τότε ρίχνουμε το γάλα.
Μετά, τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το ρύζι για να λειώσουνε. Το βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Εν τω μεταξύ, σε βραστό νερό, ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι και το μπρόκολο. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Μετά, κόβουμε κάθε κλωναράκι, βάζουμε 20 γρ.λάδι και το τοποθετούμε μέσα στο ρύζι.
Διακοσμείστε την πιατέλα με λίγο τριμένο τυρί στη μέση σαν λοφάκι με έναν αγιοβασίλη στην κορυφή.

Μοιραστείτε το...