i-paidiΚεντρική

Παιχνίδι: Έλα να Κολυμπήσουμε

Από το βιβλίο «Έλα να παίξουμε μαζί», από την ψυχοπαιδαγωγό Μαριάννα Λαγουμίδη, πρόεδρο στο επιστημονικό δίκτυο ipaidi . Τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία συνύπαρξης των γονιών και παιδιών με δυσκολίες οργάνωσης. Το παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, είναι πανέξυπνο και έχει ανάγκη μόνο παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται από 52 πρωτότυπα παιχνίδια ως δραστηριότητες οργάνωσης των παιδιών, με συγκεκριμένες οδηγίες, σχόλια και τον απαραίτητο χρόνο επιβράβευσης. Το παιχνίδι φέρνει πιο κοντά τους γονείς στα παιδιά καθώς καλλιεργούνται οι: συν-έργεια, επικοινωνία, συνεργασία, κοινωνικοποίηση και συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών.

Τι λέτε; Πάμε να παίξουμε μαζί τώρα που η ζέστη αυξάνεται και η ημέρα μεγαλώνει;

 

 

Τρόπος Παιχνιδιού:

Τη Δευτέρα,  , εκεί που σκάει το κύμα, στην ακροθαλασσιά, η μαμά Ειρήνη λέει στην κόρη της: «Σήμερα καρδιά μου, με το δεξί μου χέρι θα βρέξω όλο μου το σώμα. Είναι δύσκολο αλλά θα το καταφέρω. Άντε, λοιπόν να κάνεις και εσύ το ίδιο! Μετά, θα πάμε για βουτιές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.»

Επιβράβευση:

Η μαμά Ειρήνη επιβραβεύει την κόρη της ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που το κορίτσι προσπαθεί. Της λέει: «Μπράβο κορίτσι μου! Τα κατάφερες! Είμαι περήφανη για σένα.»

Εμπλουτισμός:

Την επόμενη ημέρα, την Τρίτη,  η μαμά Ειρήνη θα συμφωνήσει με το παιδί να μπουν στη θάλασσα τρέχοντας και, για 15 λεπτά, να κολυμπούν γρήγορα σαν δελφίνια. Την 3η μέρα, την Τετάρτη, γονιός και παιδί θα κολυμπούν αργά σαν την γιαγιά και τον παππού. Την 4η ημέρα, την Πέμπτη, θα κρατάει η καθεμιά μια μπάλα και θα κολυμπούν για 15 λεπτά. Την 5η μέρα, την Παρασκευή, θα συμφωνήσουν και θα κολυμπίσουν έτσι όπως το παιδί προτείνει.

Στόχος:

Το παιδί εκπαιδεύεται στον συγχρονισμό των μελών του σώματος και στη μείωση της παρορμητικότητας. Τελικά αποκτά τόση αυτοπεποίθηση που αυτοσχεδιάζει!!!

Σχόλιο:

Το παιχνίδι αυτό απευθύνεται σε παιδιά 4 χρονών και άνω. Πάντα θυμόμαστε να επιβραβεύουμε το παιδί μας.

 

Γονείς, ας μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΠ-Υ δεν είναι αρρώστια. Απλά το παιδί με ΔΕΠ-Υ έχει διαφορετικές ανάγκες καθώς μεγαλώνει. Έχει ανάγκη από «διαφορετική» αγάπη, από εναλλακτική φροντίδα οργάνωσης, από ποικίλες δραστηριότητες και από εξειδικευμένη διατροφή. Η επιστημονική οικογένεια του ipaidi με κατάλληλους θεραπευτές εξοπλισμένους με μεράκι, αγάπη και επιστημονική γνώση, περιμένει τα αιτήματα όλων των γονέων που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συμπτώματα των παιδιών τους. Χιλιάδες γονείς, δεπάκια και θεραπευτές σχεδιάζουν πλέον μαζί, το ιδανικό πρόγραμμα παρέμβασης!

Μην διστάζεις… Έλα κι εσύ, γονιέ… Είμαστε δίπλα σου!

Share this...