Μαγιονέζα σπιτική και γευστική
Μία σπιτική, εύκολη και σίγουρα πιο υγιεινή εναλλακτική της αγαπημένης μαγιονέζας των παιδιών!
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 1/2 κ. γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3/4 φλιτζάνι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, και το χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά -σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η μαγιονέζα να γίνει παχύρρευστη. Σκεπάζουμε το μίγμα για να «ξεκουραστεί» 5 λεπτά.
Μαγιονέζα σπιτική τρώμε με το αυγό, το σάντουιτς, το ψάρι ή απλά και μόνο με ψωμί: Έχει τέλεια γεύση και είναι υγιεινή.