Μπιφτέκια της γιαγιάς

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250 γρ. κιμάς χοιρινός

250 γρ. μουσκεμένη κόρα  ψωμιού

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

3 κ.γ. ρίγανη

½ λεμόνι στυμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χωρίζετε τον κιμά σε 3 ίσα μέρη. Στίβετε καλά την κόρα και την προσθέτετε. Ανακατεύετε. Προσθέσθε τα: κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι. Ανακατέψτε τα υλικά για 3 λεπτά.

Τώρα, προσκαλέστε το χαρισματικό παιδί σας με ΔΕΠ-Υ για να αναλάβει το πλάσιμο των μπιφτεκιών! Για να το καταφέρετε, δείξτε του στην αρχή ότι παίρνετε τόσο μίγμα όσο το μέγεθος ενός αυγού, το πλάθετε ώστε να γίνει σαν μπάλα και στο τέλος, το πιέζετε λίγο με τις παλάμες σας, για να γίνει πιο πλατύ.

Αλοίψτε με λάδι τη σχάρα της ψηστιέρας και τοποθετείστε τα, πλάι-πλάι. Ψήστε τα στους 210 βαθμούς. Αφού ψηθεί η μία πλειρά, γυρίστε τα από την άλλη. Μόλις ψηθούν, τα σερβίρετε με πατάτα ψητή με τη φλούδα ή ρύζι με λαχανικά.

Καλό παιχνίδι μαγειρικής…..

Καλή σας όρεξη…….

Μοιραστείτε το...