Μηλόπιτα με μέλι

Εξαιρετικό γλύκισμα για το παιδί, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά!

Ο μπαμπάς και το παιδί με ΔΕΠ-Υ θα το λατρέψουν!!!

Υλικά

1 κιλό μήλα στάρκιν

2/3 ποτήρι πορτοκαλάδα φρέσκια

2 σφηνάκια κονιάκ

8 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. baking powder

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

2 φλυτζάνια φαριν απ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα το βράδυ και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα μαρινάρουμε μέχρι το πρωί ως μίγμα με τα: πορτοκαλάδα, κονιάκ, μέλι, κανέλα.

Το πρωί ρίχνουμε όλο το μίγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά ώστε να γίνουνε αραιή ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώνουμε μία μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια. Μοιράζουμε πλέον τη ζύμη. Ψήνουμε για 55-65 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τη φόρμα. Εάν επιθυμούμε, προσθέτουμε από πάνω μέλι.

Είναι εξαιρετικά υγειινό γλυκό, με πολλές βιταμίνες και λιγοστή γλύκα!!!

Εξαιρετικό γλύκισμα για το παιδί, τη μαμά, τον παππού και τη γιαγιά!

Ο μπαμπάς και το παιδί με ΔΕΠ-Υ θα το λατρέψουν!!!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

Μοιραστείτε το...