Σαλάτα με γλιστρίδα

Η γλιστρίδα ή αντράκλα είναι φυτό που το έχουμε στη γλάστρα. Φυτρώνει εύκολα, μεγαλώνει πανεύκολα.

Φέτος το καλοκαίρι, το κάθε παιδί θα φροντίζει ένα φυτό-γλιστρίδα. Θα ποτίζει παρά μέρα, και μόλις μεγαλώσει, θα κόβει τα φυλλαράκια ή τα λεπτά κλαδάκια και θα φτιάχνει σαλάτα για όλη την οικογένεια. Για τους μερακλήδες γονείς, προτείνω να ζωγραφίσουν τη γλάστρα, μαζί με το παιδί τους.

Η αντράκλα ήταν γνωστή από την αρχαιότητα, στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο.  Αντί να ψάχνετε συνέχεια για ψάρι, η γλιστρίδα παρέχει ικανοποιητική ποσότητα από λιπαρά Ω-3 (400mgr/100gr), σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, Β-καροτένιου και είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά: επουλώνει πληγές, θεραπεύει ασθένειες των νεφρών και του αίματος.

Υλικά:

1 κούπα γλυστρίδα
3 κουταλιές λάδι
2-3 κουταλιές ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Προαιρετικά, για μεγάλα παιδιά
μισό αγγουράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια                                                      μία ντομάτα

Εκτέλεση:

Το παιδάκι κόβει προσεκτικά τα φύλλα της γλυστρίδας και τα λεπτά κλαδάκια. Τα πλένει και τα αφήνει να στραγγίξουν.  Μετά από μία ώρα, ανακατεύει όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.

Εάν θέλει το μεγάλο παιδί, μπορεί να πλύνει αγγουράκι και ντοματούλα, να τα κόψει φετούλες και να τα προσθέσει.

Αφήνει να μείνει 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρει ππλέον όλη την οικογένεια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Μοιραστείτε το...